HomeStiriOnline › Internetul a vibrat la evenimentele din Norvegia

Internetul a vibrat la evenimentele din Norvegia

27 iulie 2011 | 12:20
Vineri, 22 iulie 2011, un tanar extremist a facut 76 de victime in Norvegia, detonand o bomba in Oslo si deschizand focul asupra tinerilor de pe insula Utoeya.
Internetul a vibrat la evenimentele din Norvegia
Nu este nimeni care sa nu cunoasca aceste informatii, fie de la radio, televizor, presa scrisa sau Internet.

Internetul a vuit si s-a agitat ca un val urias in jurul acestui eveniment. Incepand de la mesajele postate pe Twitter de la cei care erau sub asediul gloantelor pe insula Utoeya.

"Cineva trage cu arma la Utoeya. Chemati politia.", "Nu ma sunati, ma ascund" sau "Oricine care are o barca langa Utoeya. Scoateti din apa tinerii care au fugit de pe insula. Spuneti mai departe" sunt doar cateva din mesajele care au fost publicate pe Twitter.

Chiar si oficialii din guvern au facut apel la populatie prin intermediul Twitter pentru a debloca routerele WiFi si a le permite accesul la Internet celor prinsi in daramaturile cladirilor afectate de bomba. Sa nu uitam ca Norvegia e condusa de acelasi premier care, in perioada in care zborurile europene au fost anulate din cauza eruptiei vulcanului, si-a condus tara de la New York, prin intermediul unui iPad.

Breivik, autorul atentatelor, avea si el un cont de Twitter, pe care il utiliza pentru a-si face cunoscute opiniile extremiste.

Profilul de pe Facebook al autorului atentatelor a fost actualizat, se pare, chiar in timpul atentatelor si mai tarziu, cand acesta se afla deja in custodia politiei, ridicand semne de intrebare referitor la complicii sai. Printre prietenii sai de pe Facebook se numara si neo-nazisti cunoscuti.

Pe Facebook a avut loc o uriasa explozie de pagini legate de numele lui Anders Behring Breivik, zeci, poate chiar sute de pagini de Facebook cu caricatura lui, anti Breivik, militand pentru executarea lui sau doar instigand la ura comuna.

Cert este ca Breivik a reusit sa atraga atentia asupra lui si, odata cu aceasta, asupra manifestului sau "2083 - An European Declaration of Independence". Asa a ajuns ca gruparea Anomymous sa declare ca singura tinta in viitorul apropiat boicotarea acestui manifest de 1516 pagini. Decizia hackerilor de la Anonymous este de a transforma numele lui Breivik intr-o gluma neagra, fara nici o acoperire de ideologie, pentru ca nimeni sa nu il ia in serios. In mesajulor lor, ei sustin ca, oriunde va fi intalnit, textul va fi modificat, schimbat, fotografiile vor fi caricaturizate si materialul va fi prezentat ca fiind original. Anonymous incerca astfel sa loveasca in ceea ce Breivik spera sa fie mostenirea sa: manifestul.
Citeste mai multe despre: , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!