HomeStiriOnline › Internetul nu inseamna libertate

Internetul nu inseamna libertate

18 iunie 2012 | 11:08
In timp ce "lumea libera" are polemici aprinse despre situatii posibile si probabile si se pierde in analiza unor expresii si idei, realitatea e cu totul alta pentru alti locuitori ai acestei planete.
Internetul nu inseamna libertate
Spre exemplu, in Etiopia, comunicarea prin VoIP este interzisa, conform unei legi votate luna trecuta. Mai exact, cei care folosesc servicii precum Skype sau Google Voice risca pana la 15 ani de inchisoare.

Explicatia e simpla - toata lumea trebuie sa foloseasca compania de telecomunicatii a statului, Ethio Teleco, ceea ce permite un control mai exact al comunicarii.

Nici in Indonezia lucrurile nu par a sta mai bine, dupa ce un barbat de 30 de ani a fost condamnat la 30 de luni de inchisoare si o amenda de 10.600 de dolari pentru postarea unor mesaje ateiste si anti-islamice pe Facebook.

Alexander Aan a postat caricaturi ale profetului Mohamed pe pagina de Facebook a unui grup ateist si a formulat si comentarii de genul "Daca exista Dumnezeu, de ce se intampla lucruri rele?". Comentariile au starnit enervarea unui alt individ care l-a cautat pentru, evident, a-l bate, astfel incat tanarul a ajuns sa fie arestat de politie pentru propria protectie.

Lucrurile au mers si mai prost pentru Aan, dupa ce a fost acuzat de diseminarea informatiei pentru incitare la ura religioasa si ostilitate si, in final, condamnat.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!