HomeStiriOnline › McAfee a descoperit cel mai mare atac informatic din istorie

McAfee a descoperit cel mai mare atac informatic din istorie

3 august 2011 | 12:51
Organizatia Natiunilor Unite si alte 70 de organizatii sau multinationale stau pe lista specialistilor in securitate de la McAfee ca fiind victimele celui mai mare atac informatic din istorie. In spatele acestuia se pare ca se ascund guvernele Chinei sau ale Rusiei.
McAfee a descoperit cel mai mare atac informatic din istorie
Desi specialistii McAfee nu au vrut sa declare cine se ascunde in spatele atacurilor fara precedent descoperite de curand, acestia au lasat sa se inteleaga ca actiunile au fost coordonate de oficiali pusi de guvernele din tarile lor. Evident ca toti specialistii in securitate de pe pamant s-au grabit sa arate cu degetul catre cele doua tari aflate in competitie continua cu SUA.

Printre organizatiile afectate de atacuri se afla Guvernul SUA, Canada, Taiwan, India, Coreea de Sud si Vietnam, la care se adauga ONU, Asociatia Natiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), Comitetul Olimpic International, Agentia Mondiala Anti-Doping, plus numeroase companii care activeaza in domeniul securitatii si IT.

Conform McAfee, hackerii si-au creat acces nerestrictionat in ultimii cinci ani prin documentele secrete ale acestor organizatii si companii avand timp sa analizeze fiecare decizie sau actiune. Numai in cazul ONU, dupa spusele specialistilor in securitate, hackerii s-au plimbat nestingheriti pe calculatoarele organizatiei descarcand orice informatie au dorit fara a li se simti prezenta in vreun fel.

"Pana si noi am fost surprinsi de diversitatea incredibila a organizatiilor victime", a declarat vicepresedintele departamentului de Cercetare a Amenintarilor Informatice, Dmitri Alperovitch. El a publicat astazi un raport de 14 pagini despre atacul informatic.

Angajatii McAfee au avut primele indicii in legatura cu acest atac in luna martie a acestui an, cand au descoperit niste log-uri pe un server care era parte dintr-o ancheta. Mergand pe fir, si-au dat seama ca atacurile au inceput la jumatatea anului 2006 sau poate chiar mai devreme.

Citeste mai multe despre:
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!