HomeStiriOnline › MegaUpload inchis, Dotcom arestat

MegaUpload inchis, Dotcom arestat

23 ianuarie 2012 | 11:51
Kim Schimtz, cunoscut mai debraga sub numele de Kim Dotcom, fondatorul celebrului site MegaUpload, si-a aniversat cei 38 de ani impliniti in inchisoare in Noua Zeelanda.
MegaUpload inchis, Dotcom arestat
Cunoscut pentru numeroase fraude si tentative de frauda, printre care cea mai cunoscuta este cea legata de LetsBuyIt.com, Kim Dotcom, cetatean de origine germana, a fost arestat in urma cu doua zile, in cadrul unei ample incursiuni FBI, vizand pirateria online si spalarea de bani, desfasurata simultan in 20 de locatii din 9 tari diferite.

In afara de site-ul MegaUpload.com, alte numeroase domenii afiliate (precum MegaPorn, MegaLive, MegaVideo) au fost inchise de justitia americana, oficialitatile declarand ca, in timp ce cei sapte aflati in spatele site-ului de streaming si sharing au strans peste 175 de milioane de dolari, companiile au pierdut peste o jumatat de miliard din drepturi de autor.

Averea lui Kim Dotcom este impresionanta, politistii gasind in casa lui o suma importanta de bani cash, numeroase masini de lux in editie limitata, un elicopter si multe alte bunuri. Dotcom chiar a incercat sa se ascunda de politisti in seif si avea asupra lui o arma de foc pe care se pare insa ca nu a folosit-o.

Printre cei aflati in spatele celebrului MegaUpload se afla si Swizz Beatz, sotul Aliciei Keys, renumit producator hip-hop si bun prieten cu Jay-Z, ceea ce aduce o perspectiva si mai interesanta asupra site-ului.

Dotcom a cerut sa fie eliberat pe cautiune si, in asteptarea audierii care va decide eliberarea lui sau mentinerea in arest, sustine ca este nevinovat si ca nu face parte din nici un complot. Evident, SUA cere extradarea lui Kim Dotcom iar FBI estimeaza ca pirateria ii aducea un venit de 115.000 de dolari... pe zi!

In timp ce diverse oficialitati au salutat inchiderea site-ului MegaUpload.com, Anonymous nu a stat degeaba si a anuntat pe Twitter ca a atacat si a facut inaccesibile site-urile catorva institutii si companii importante: FBI, Departamentul de Justitie, Universal Music si RIIA.

Site-urile de stiri din intreaga lume au prezentat materiale video si imagini cu lumea in care traia Kim Dotcom, cel care a spus ca va deveni mai bogat decat Bill Gates pentru ca e mai inteligent, o lume inaccesibila si, pentru multi, inimaginabila. De altfel, el singur a postat numeroase fotografii si filme de-a lungul timpului, in diverse ipostaze ale vietii sale excentrice si luxoase.Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!