HomeStiriOnline › Moda la birou: filmele online bat jocurile de secretara

Moda la birou: filmele online bat jocurile de secretara

9 septembrie 2011 | 11:23
Noua moda acum la munca nu mai este data de joculete cu carti, ci de urmaritul materialelor video online.
Moda la birou: filmele online bat jocurile de secretara
Data viitoare cand seful va va prinde ca va uitati la filmulete pe Internet, aveti o scuza buna: americanii o fac si mai bine, si mai multi.

Un studiu al companiei Qumu in cadrul caruia au fost intervievati peste 2500 de subiecti, a aratat ca 64% dintre americani au vizionat filme online in timp ce se aflau la serviciu.

Din randul barbatilor, jumatate dintre acestia au recunoscut, in timp ce femeile au fost fie mai constiincioase, fie mai putin sincere: doar una din trei a admis acest lucru.

Evident, cele mai utilizate au fost serviciile de hosting video, cu 15%, YouTube dominand aceasta categorie. Urmeaza retelele de socializare cu video integrat, 12%, site-urile de sport, 11%, si emisiunile de televiziune, 9%. Doar 4% dintre cei intervievati au declarat ca s-au uitat la filme artistice si 3% la filme cu continut pornigrafic.

Imaginatia si determinarea par a nu avea limite, cand e vorba de divertisment video online. 63% au declarat ca si-au ascuns dispozitivul mobil sub birou in momentul in care a aparut seful. 43% s-au prefacut ca se duc la baie si 35% au ascuns dispozitivul in dosare.

Exista si cazuri mai grave insa: cei care s-au prefacut ca isi leaga un siret pentru a se uita sub birou sau cei care au provocat o distragere a atentiei, pentru a avea timp sa urmareasca materialul video pana la final. Ceea ce ne face sa ne intrebam, la modul cel ma serios, oare ce se intampla in birourile respective.

Daca adaugam ca 75% dintre cei intervievati au recunoscut ca utilizeaza smartphone-ul in alte scopuri decat cele legate de munca, nu ar trebui sa ne mai mire nimic. Nici macar faptul ca pe primul loc in activitatile extra-serviciu pe smartphone se numara... cautarea pe Internet a unui loc de munca mai atractiv. Sau vizitarea site-urilor matrimoniale, cautarea unor colaborari part time, informarea asupra unor probleme  medicale sau cumparaturi online. Si, in multe cazuri, toate acestea au loc in timpul unor sedinte, evident.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!