HomeStiriOnline › Mozilla renunta la Google pentru Bing

Mozilla renunta la Google pentru Bing

31 octombrie 2011 | 11:36
Mozilla a anuntat ca va folosi pentru urmatorul browser dezvoltat de companie ca motor de cautare implicit Bing-ul de la Microsoft, renuntand astfel la parteneriatul pe care l-a avut cu Google pana in prezent.
Mozilla renunta la Google pentru Bing
Pentru Mozilla, Firefox-ul cu Bing este o incercare evidenta de a isi recastiga „independenta” in fata ocupatiei autoritare Google de pana acum. Pentru Microsoft este un parteneriat si mai bun pentru ca o mare parte din veniturile publicitare de la Google vor putea merge acum, in sfarsit, catre Bing. Mai mult, Microsoft va putea oferii in viitorul apropiat Firefox direct de pe site-urile sale, ceea ce ar creste interesul milioanelor de utilizatori ai browser-ului.

Acest parteneriat nesperat pentru Microsoft apare in momentul in care Internet Explorer se afla in cadere libera in preferintele internautilor in timp ce Firefox a pierdut pentru prima data dupa ani buni suprematia mondiala in fata Google Chrome.


Impreuna, atat Firefox cat si IE, detin aproximativ 60% din piata mondiala a browserelor si devin un competitor puternic in fata Google. Din nefericire pentru Microsoft, tarile latine ale Americii de Sud sunt primele care tradat Firefox, asa ca este de asteptat ca foarte putini sa revina la Firefox dupa ce acesta a devenit partener Microsoft.

Citeste mai multe despre: , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!