HomeStiriOnline › O noua zi, noi vesti despre hackeri

O noua zi, noi vesti despre hackeri

8 iulie 2011 | 09:22
Pe modelul celebrului slogan "nici o masa fara peste" am ajuns sa spunem ca pe Internet nu este nici o zi fara vesti despre hackeri.
O noua zi, noi vesti despre hackeri
Una dintre cele mai recente tinte ale atacurilor a fost site-ul lui The Washington Post, mai exact sectiunea de locuri de munca. Aproximativ 1,3 milioane de e-mail-uri si ID-uri au fost dezvaluite, devenind, cel mai probabil, tinta spam-urilor pe viitor. The Post a tinut sa isi linisteasca utilizatorii, sustinand ca nici o alta informatie nu a mai fost accesata.

Atacul asupra site-ului a avut loc in doua episoade, pe 27 si 28 iunie iar acum The Post investeste atat in cautarea infractorilor cat si intr-un audit de securitate online.

Atacul va lansa, cel mai probabil, un val de spam asupra respectivilor utilizatori, incarcand sa ii convinga sa dezvaluie informatii legate de cardul de credit, parole sau alte detalii bancare.

In Italia, in schimb, politia a arestat 15 suspecti de hacking, toti cu varste intre 15 si 28 de ani, cinci dintre ei fiind minori. Elvetia, de asemenea, a anuntat ca a arestat un membru al gruparii Anonymous, responsabila pentru multe atacuri in intreaga lume. De cetatenie italiana, tanarul de 26 de ani este suspectat ca era liderul grupului arestat in Italia si isi comanda actiunile via Facebook, Twitter si alte site-uri asemanatoare.

Gruparea este responsabila de pagube importante la companiile de curent Eni si Enel, la Finmeccanica, grupul media Mediaset si televiziunea RAI. Imediat dupa arestare, Anonymous a publicat numele de utilizatori, parolele si alte informatii ale administratorilor de la 18 universitati din Italia.
Citeste mai multe despre: , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!