HomeStiriOnline › Oficialii europeni renunta la „sarada” ACTA

Oficialii europeni renunta la „sarada” ACTA

30 ianuarie 2012 | 12:53
Una dintre figurile centrale ale Parlamentului European a renuntat la pozitia sa de consilier in privinta controversatei legi ACTA, denuntand procesul de implementare a legii anti-piraterie si numindu-l drept o sarada.
Oficialii europeni renunta la „sarada” ACTA
Pana in prezent, 22 de state din zona EU, inclusiv Marea Britanie, au semnat acordul ACTA. Kader Arif, unul dintre consilierii ACTA in Parlamentul European a renuntat la rolul sau in semn de protest la modul in care proiectul a fost impus in Uniunea Europeana.

Renuntarea acestuia la functia pe care o detinea vine intr-un moment cheie, mai ales ca acordul ACTA, desi a fost ratificat de Comisia Europeana, trebuie sa treaca si prin Parlamentul European.

In rolul sau de consilier, Arif a fost responsabil sa investigheze modul in care este implementat proiectul ACTA si sa asigure Parlamentul European de faptul ca acest proces decurge corespunzator. Arif a declarat insa ca a fost frustrat de barierele puse in calea lui atunci cand a incercat sa atentioneze ca modul grabit in care se vrea implementat proiectul ACTA poate avea „un impact major asupra vietii cetatenilor nostri”.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!