HomeStiriOnline › Pana unde poate ajunge dependenta de Internet?

Pana unde poate ajunge dependenta de Internet?

26 martie 2012 | 11:53
Va mirati ca prietenii vostri sunt online tot timpul? Un studiu realizat de Boston Consulting Group in 20 de tari, pe cate 1000 de indivizi a ajuns la cateva concluzii cel putin interesante.
Pana unde poate ajunge dependenta de Internet?
Mai mult de 20% dintre cei intervievati au declarat ca prefera sa renunte la sex decat la Internet. Iar 7% au sustinut ca aleg sa nu faca dus un an decat sa stea un an fara Internet.

10% ar renunta oricand la masina dar ar pastra Interentul si 83% dintre cei intervievati aleg sa renunte la mancarea fast food, atat de populara de altfel, dar sa pastreze Internetul.Iar dependenta de Internet pare ca are castig de cauza in fata altor dependente: 73% ar renunta la alcool si aproximativ 14% ar renunta la cafea. Nici macar sustinatorii miscarii si ai exercitilor fizice nu sunt in stare sa ramana pe pozitii, 43% dintre ei aleg sa renunte la miscare dar sa ramana online.

De altfel, dependenta de Internet se manifesta fizic, exact ca si in cazul altor tipuri de independenta, indivizii reprezentand reactii adverse dupa mai mult de 24 de ore de privare de Internet, concluzie la care au ajuns si cercetatorii de la Universitatea din Maryland.

Specialistii atrag atentia ca aparitia si utilizarea intensiva a dispozitivelor mobile precum tableta si smartphone-ul duc la o crestere atat a numarului de utilizator de Internet cat si a gradului de de dependenta a acestora.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!