HomeStiriOnline › Pentagonul gata sa declare razboi hackerilor

Pentagonul gata sa declare razboi hackerilor

15 iulie 2011 | 14:00
Pentagonul a facut publice informatii referitoare la atacul cibernetic care a avut loc in martie asupra uneia dintre companiile contractate.
Pentagonul gata sa declare razboi hackerilor
24.000 de dosare au fost pierdute in urma atacului organizat, se pare, din afara Statelor Unite, constituind astfel cea mai mare infractiune cibernetica organizata vreodata impotriva Pentagonului. Informatiile furate sunt atat obsinuite, fara nici un risc, cat si deosebit de sensibile, legate de comunicare prin sateliti si supraveghere militara.

Nu a fost singurul incident de acest gen din 2011 insa. In mai, o alta companie care lucreaza pe contracte legate de aparare a fost tinta unui atac informatic. Si tot in luna mai, oficiali ai Casei Albe au fost victime ale unor tentative de divulgare de parole de conturi.

Noua strategie a Pentagonului pentru protectia datelor include si construirea unei retele mult mai puternice, semn ca atacurile cibernetice incep a fi tratate ca acte de terorism.

De altfel, recent, unul dintre expertii in securitate a sustinut ca guvernul chinez ataca periodic retele guvernamentale de calculatoare ale SUA.

Pentagonul a facut o afirmatie care pun aceste atacuri intr-o cu totul alta lumina: pe viitor, este posibil ca SUA sa le considera acte de razboi si sa existe un raspuns armat militar. Casa Alba si Departamentul de Stat cauta insa o solutie mult mai pacifista, pentru a evita crearea unor situatii tensionante.
Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!