HomeStiriOnline › Pirateria: sportul mondial al internautilor

Pirateria: sportul mondial al internautilor

22 decembrie 2011 | 09:58
Un site rusesc specializat in urmarirea activitatilor utilizatorilor BitTorrent pe baza download-urilor dupa diferitele aderese de IP a descoperit ca pirateria este activitatea zilnica preferata a peste 80% dintre internautii de pe glob, printre care chiar si organizatiile de lupta impotriva acestui fenomen.
Pirateria: sportul mondial al internautilor
Site-ul rusesc a publicat o lista impresionanta care viza chiar si Recording Industry Association of America (RIAA), asociatia care lupta pentru protectia inregistrarilor audio de peste ocean sau chiar cateva IP-uri ale Departamentului pentru Securitate Interna au fost identificate ca fiind folosite pentru descarcarea de materiale piratate de pe internet. Organizatiile mentionate mai sus au ripostat motivand ca site-ul rusesc le-au falsificat IP-urile pentru a demonstra o teorie falsa. Cu toate acestea se pare ca nu ii crede nimeni.

Din adresele IP colectate de catre site-ul rusesc TorrentFreak iata care sunt cele mai „interesante” adrese prinse la furat: de la un IP al Sony Pictures Entertainment a fost descarcat o copie HD a filmului Conan Barbarul, angajatii Fox Entertainment au descarcat o copie HD a Super 8, de la NBC Universal s-a descarcat primul sezon din Game of Thrones. Acestea sunt doar cateva exemple care, conform site-ului rusesc reprezinta doar 2% din informatiile colectate de ei. Am uitat sa mentionam ca RIAA este responsabila pentru descarcare a tuturor sezoanelor din Dexter!

Dintre toate companiile prinse la furat, RIAA a ripostat cel mai vehement declarand ca cele sase IP-uri identificate ca fiind utilizate pentru descarcarea de piraterii sunt de fapt niste adrese furate si folosite de pirati pentru a isi ascunde urmele si a acuza asociatia pe nedrept.

In lista intocmita de site-ul rusesc se afla nu mai putin de 500 de companii americane.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!