HomeStiriOnline › Politicienii americani isi retrag pe rand suportul pentru SOPA si PIPA

Politicienii americani isi retrag pe rand suportul pentru SOPA si PIPA

20 ianuarie 2012 | 10:18
Dupa ce 7.000 de site-uri au protestat impotriva celor doua proiecte de lege anti-piraterie provocand chiar restrictionarea la informatiile in limba engleza de pe anumite site-uri precum Wikipedia, mare parte dintre politicienii care sustineau cele doua proiecte au anuntat ca isi retrag sustinerea.
Politicienii americani isi retrag pe rand suportul pentru SOPA si PIPA
Adevaratul motiv il reprezinta faptul ca 162 de milioane de oameni au asistat si sustinut protestul numai prin intermediul Wikipedia, acest numar sperie chiar si pe cel mai pornit politician. Cu toate acestea, politicienii care inca mai sustin proiectele spun ca SOPA si PIPA nu sunt abandonate desi ce s-a intamplat in ultimele 24 de ore „este extraordinar”.

Asadar, Romania nu este singura tara in care un proiect de lege este retras la cererea oamenilor. Congresmenii Patrick McHenry, Lee, Terry si Ben Quayle, unii dintre cei care au sustinut cel mai vehement proiectele au revenit asupra textului si cu siguranta ca vor propune in scurt timp o noua versiune a celor doua legi.

Mai mult, atat PIPA cat si SOPA vor fi prezentate pentru a primi voturile de incredere chiar saptamana viitoare in Senatul american. Cu alte cuvinte razboiul nu este castigat nici pe departe.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!