HomeStiriOnline › Presupusul lider LulzSec a fost eliberat

Presupusul lider LulzSec a fost eliberat

2 august 2011 | 10:31
Arestat saptamana trecuta cu surle si trambite de catre Politia britanica, tanarul Jake Davis de 18 ani, presupusul lider LulzSec, a fost eliberat dupa ce mama sa a platit cautiunea. Conditia pentru a ramane in libertate este aceea de a nu se atinge de Internet.
Presupusul lider LulzSec a fost eliberat
Acuzat de o serie de infractiuni cibernetice ce au dus la sustragerea informatiilor personale a nu mai putin de 750.000 de oameni, Jake a fost arestat saptamana trecuta de catre Politia Metropolitana engleza intr-o actiune ampla de identificare a membrilor retelelor de hackeri Anonymus si LulzSec.

Arogant cu presa, tanarul de 18 ani de origine britanica a dat un recital si in fata judecatorului, acesta abtinandu-se cu greu sa nu izbucneasca in hohote de ras atunci cand judecatorul a incercat sa pronunte numele asa zisei organizatii LulzSec.

Potrivit procuraturii engleze, Politia a confiscat laptopul lui Davis si astfel a descoperit metoda prin care acesta opera. Din fotoliul de acasa, acesta controla 16 calculatoare virtuale diferite prin care initia atacurile catre cele 750.000 de conturi de e-mail pe care pusese mana fraudulos. De asemenea, Politia a mai descoperit detalii cu privire la un atac impotriva Sony.

Citeste mai multe despre: , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!