HomeStiriOnline › Primele detalii despre reteaua de socializare de la Microsoft

Primele detalii despre reteaua de socializare de la Microsoft

18 noiembrie 2011 | 12:43
Microsoft intentioneaza sa lanseze o reatea de socializare Socl (Tulalip).
Primele detalii despre reteaua de socializare de la Microsoft
Informatia, relansata de The Verge, dupa evenimentul din vara, a starnit un val de interes pe Internet. Microsoft a testat acest serviciu "Find what you need and Share what you know" intr-un cerc restrans.


Pentru moment, se pare ca interfata seamana destul de mult cu cea de la Facebook, dar mai bine nu ne oprim asupra acestui detaliu deocamdata. Repartizarea informatiei se face pe trei coloane. Poti sa urmaresti ce posteaza prietenii tai. Noul tip de update de status este dat de motorul de cautare Bing integrat in reteaua de socializare. Pe scurt, prietenii tai pot sa vada ce cauti pe Internet, sa isi dea cu parerea si sa comenteze, de bine sau de rau, evident dupa caz.


Reteaua include si o componenta video, care permite vizionarea in acelasi timp a unui material de pe YouTube. Pentru moment, este singura platforma prezenta pe Socl.

Cu Social Search, Microsoft spera sa depaseasca mai repede ritmul greoi al lui +1 de la Google. Daca lumea cere recomandari de locuri, restaurante, idei de cadouri etc pe retelele de sociale, totul ar putea fi mai usor comasat sub forma unei cautari a utilizatorului la care prietenii comenteaza si recomanda.Proiectul se afla deocamdata, in stadiul de prima testare, dar este posibil ca Microsoft sa dea drumul la invitatii pentru testare publica in curand.
Citeste mai multe despre: , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!