HomeStiriOnline › Procesul de 1 miliard de dolari impotriva Youtube poate reveni

Procesul de 1 miliard de dolari impotriva Youtube poate reveni

9 aprilie 2012 | 11:00
Cererea Viacom din 2007 de a fi despagubita cu un miliard de dolari de catre Youtube din motive legate de publicarea anumitor materiale video fara drept de autor revine in atentia publica dupa ce o instanta din SUA a respins procesul pe motiv ca Google si Youtube nu pot fi acuzati pentru ce publica utilizatorii pe platforma video.
Procesul de 1 miliard de dolari impotriva Youtube poate reveni
Curtea de Apel SUA a declarat intr-un comunicat de presa ca un juriu rezonabil ar fi constatat incalcarea drepturilor de autor de catre platforma video, mai ales ca in urma publicarii Digital Millennium Copyright Act, o lege federala din 1998, furnizorii de servicii online pot fi trasi la raspundere pentru incalcarea drepturilor de autor de catre utilizatorii acestora.

Respectiva declaratie ar putea deschide un val de procese impotriva Youtube din partea oricui, mai ales ca pe platforma video au fost incarcate in perioada 2005 – 2008 nu mai putin de 80.000 de videocliputi pentru care trupele nu si-au dat acordul.

Viacom a sustinut in plangerea sa ca Google si Youtube nu au facut nimic pentru a impiedica difuzarea unor seriale celebre, precum South Park sau SpongeBob SquarePants pe canale speciale construite de userii site-ului. Mai mult, Viacom s-a plans tribunalului care i-a respins cererea de despagubire ca oficialii Youtube au ignorat cererile acestora de a limita accesul la respectivele materiale video si s-au facut ca nu observa ce fac utilizatorii sai.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!