HomeStiriOnline › Raporteaza o tentativa de sinucidere pe Facebook

Raporteaza o tentativa de sinucidere pe Facebook

15 decembrie 2011 | 10:17
Facebook pune la dispozitie un buton pentru raportarea tentativelor de sinucidere. Mai exact, a comentariilor care sugereaza sau afirma idei suicidale.
Raporteaza o tentativa de sinucidere pe Facebook
Alerta ajunge la o echipa Facebook care trimite imediat un mesaj privat utilizatorilor semnalizati ca fiind intr-o criza emotionala. Mesajul include, de fapt, un link catre un chat online unde o persoana cu pregatirea necesara discuta cu utilizatorul - o forma online a liniei telefonice de urgenta.

Initiativa celor de la Facebook are sanse reale sa ajute omenii aflati intr-o puternica depresie si care se gandesc sa se sinucida. Conform afirmatiilor specialistilor, 90% dintre cei care trec de o criza suicidala nu se vor reveni la aceste sentimente.

Pe de alta parte, deja s-a format grupul celor care considera ca este o metoda invaziva si care privesc ideea celor de la Facebook ca pe o intruziune in spatiul privat al fiecarui utilizator.

Perioada de Sarbatori este stiuta ca fiind una in care numarul tentativelor de sinucidere creste foarte mult. Finalul anului cu un bilant mai putin pozitiv, singuratatea intr-o perioada in care mass media si nu numai promoveaza imaginea de cuplu sau de familie sau nereusitele personale, emotionale sau financiare, sunt motive care ii pot determina pe cei deprimati sa recurga la gesturi extreme.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!