HomeStiriOnline › Romanii au cumparat cadourile online

Romanii au cumparat cadourile online

29 decembrie 2011 | 11:19
Romanii au comandat si platit online inainte de Craciun cadouri de pe site-urile de reduceri, bilete de avion si vacante de ultima ora, diverse servicii si bilete la concerte sau spectacole.
Romanii au cumparat cadourile online
Astfel, potrivit unui raport ePayment, in perioada 1-25 decembrie 2011, romanii au achizitionat online predominant cupoane de pe site-urile de reduceri (19% din totalul tranzactiilor), bilete de avion si vacante (18% din totalul tranzactiilor).

Pe locurile urmatoare in top se clasifica serviciile (8%) si produsele din categoria divertisment (bilete la spectacole) cu o pondere de 4%.

Totodata, in perioada 1-25 decembrie 2011 numarul tranzactiilor a crescut fata de intervalul de timp similar din 2010 cu aproape 18%, desi tendinta de a cumpara mai mult online in noiembrie decat in luna decembrie s-a mentinut si in acest an.

In ansamblu, de la an la an se observa o tendinta de crestere a numarului de cumparatori care aleg sa achizitioneze online cadourile de Craciun pentru cei dragi, tendinta reflectata atat de volumele tranzactionate, cat si de numarul comenzilor efectuate. Cumparatorii inteleg acum avantajele achizitionarii şi platii online: rapiditate, confort, oferta variata de produse, preturi de multe ori mai mici.

De altfel, in zilele de decembrie, si in multe cazuri chiar din noiembrie, tot mai multi romani au preferat sa isi cumpere cadourile online, fie ca a fost vorba de vacante, cadouri cu reducere sau cadouri exclusiviste.

Cea mai scumpa vacanta platita online in luna decembrie, prin ePayment, s-a ridicat la aproape 8000 de euro, iar printre cele mai scumpe cadouri de Craciun comandate online s-au numarat un inel cu diamante in valoare de aproape 2000 de euro si o rochie de seara de 1500 de euro.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!