HomeStiriOnline › Sfarsitul anonimitatii pe Internet?

Sfarsitul anonimitatii pe Internet?

22 august 2011 | 13:30
Google+ ar putea fi inceputul sfarsitului: politica pe care compania a decis sa o adopte presupune utilizarea identitatii reale in cadrul retelei.
Sfarsitul anonimitatii pe Internet?
Discutiile despre crearea unui pasaport care sa confirme identitatea pe Internet ar putea acum sa capete mult mai mult temei, odata cu decizia Google de a verifica, in prima faza, daca paginile VIP create in reteaua sa sunt legate de personalitatile reale.

Partea buna este ca, intr-adevar, asa este posibil sa scada numarul paginilor create doar in scopuri comerciale, asociate cu nume cu rezonanta, dar fara acordul persoanelor respective. Au existat cateva scandaluri importante legate de Facebook din aceasta cauza.

Deocamdata verificarea se face pentru figuri publice, celebritati, dar intentia este de a extinde procedura la toti utilizatorii. Si desi Facebook si Twitter incearca, la randul lor, sa se asigure ca pagina unei vedete chiar este pagina unei vedete, nimeni nu a mai facut asta pentru simpli utilizatori.Evident, nu toata lumea va fi fericita de aceasta decizie, si Google ar avea de castigat pe cat ar avea de pierdut. Internetul se bazeaza pe posibilitatea de a-ti pastra anonimatul, atat din motive de securitate, cat si pentru sansa unei creativitati fara limita.

Libertatea de exprimare ar putea fi inlocuita cu o alta forma, care presupune mult mai multa responsabilitate, asumare a afirmatiilor si pozitiilor publice.
Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!