HomeStiriOnline › Studiu: efectele telefonului mobil asupra creierului copiilor

Studiu: efectele telefonului mobil asupra creierului copiilor

28 iulie 2011 | 13:00
Rezultatele unui nou studiu european referitor la efectele utilizarii telefonului mobil au fost facute publice.
Studiu: efectele telefonului mobil asupra creierului copiilor
Studiul a fost efectuat pe aproape 1000 de subiecti si nu a identificat nici o legatura intre utilizarea telefonului mobil si aparitia tumorilor la creier in cazul copiilor si al adolescentilor.

Studiile anterioare au aratat ca absortia de emisii este de doua ori mai mare in cazul creierului copiilor intre 5 si 8 ani. Tinand cont ca varsta de utilizare a telefonului mobil a scazut pana la 9-10 ani, cercetatorii au dorit sa cunoasca riscurile la care se expun copiii si adolescentii.

Trebuie tinut cont insa ca acesti utilizatori tind sa foloseasca telefonul mai mult pentru SMS decat pentru apeluri de voce.

Studiul confirma o parte din testele anterioare, efectuate pe animale, potrivit carora emisiile telefoanelor mobile nu sunt suficient de puternice pentru a afecta in mod direct ADN-ul.

Subiectii studiului tineri intre 7 si 19 ani, dintre care 352 fiind diagnosticati cu tumori la creier in perioada 2008-2008, toti utilizatori de telefon mobil.

Sinura problema majora legata de eficienta studiului este legata de faptul ca pacientii cu tumori nu au avut cum sa isi aminteasca exact cat timp au petrecut utilizand telefonul mobil.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!