HomeStiriOnline › Testati gratuit cat de sigur e browser-ul pe care il folositi

Testati gratuit cat de sigur e browser-ul pe care il folositi

13 octombrie 2011 | 12:06
Microsoft a lansat o campanie de marketing noua de promovare a browser-ului sau web. Compania pune din nou accent pe securitatea sporita oferita de IE si invoca rezultatele publicate recent de compania de securitate NSS Labs.
Testati gratuit cat de sigur e browser-ul pe care il folositi
De data aceasta, campania se desfasoara exclusiv online si permite oricariui utilizator sa testeze capacitatile vis-a-vis de securitate a browser-ului utilizat accesand un site al companiei inclus in campanie. Testati cat de sigur e browser-ul pe care il folositi facand click aici

Conform Microsoft, IE bate Chrome si Firefox la securitate. Conform scorurilor oferite de site-ul de testare doar IE primeste 4 puncte din tot atatea disponibile pentru securitate in navigarea pe web. Ultima versiune a Chrome (14) ajunge la 2,5, pe cand Firefox, ajuns la versiunea 7, strange abia 2 puncte pentru securitate. Diferentele majore sunt date de faptul ca atat Chrome cat si Firefox nu pot proteja utilizatorii in fata download-urilor malitioase.

Cu toate acestea, testul realizat de Microsoft nu face referire decat la malware. Potrivit Microsoft, Chrome si Firefox sunt la fel de bune cand vine vorba de phising iar Firefox este cel mai expus atunci cand vine vorba de un atac direct asupra browser-ului.

Citeste mai multe despre: , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!