HomeStiriOnline › Una din sase firme vrea sa monitorizeze activitatea angajatilor pe Facebook

Una din sase firme vrea sa monitorizeze activitatea angajatilor pe Facebook

30 mai 2012 | 08:43
Companiile isi intetesc activitatile de monitorizare a activitatii angajatilor proprii pe Facebook pentru a incerca sa creasca productivitatea dar sa se si protejeze impotriva eventualelor scurgeri de informatii din interior.
Una din sase firme vrea sa monitorizeze activitatea angajatilor pe Facebook
Conform unui studiu Gartner, peste 60% dintre companiile intervievate in cadrul unui studiu ce a incercat sa scoata la lumina actiunile pe care le iau impotriva timpului pierdut de angajati pe Facebook in timpul porgramului au declarat ca au in vedere implementarea unor solutii de monitorizare a activitatii angajatilor pe cea mai mare retea de socializare.

Motivele pentru care companiile au intrat in aceasta „cursa a inarmarii” o reprezinta teama de scurgeri de informatii dar si incercarea de a restrange cat mai mult activitatea angajatilor pe Facebook pentru ca acestia sa se poata concentra la ce au de facut la birou.

Conform aceluiasi studiu, companiile sunt constiente de faptul ca angajatii pot actiona oricand in judecata compania care a decis sa ii monitorizeze activitatea pe Facebook pentru ca apoi sa renunte la serviciile acestuia folosidu-se de acest pretext.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!