HomeStiriOnline › UPDATE: Romania protesteaza in strada impotriva ACTA

UPDATE: Romania protesteaza in strada impotriva ACTA

9 februarie 2012 | 09:29
Organizatia Access, autodescrisa ca miscare globala pentru libertatea digitala, anunta ca pe 11 februarie de la ora 17 sunt asteptati in Piata Universitatii toti cei care nu vor sa piarda singurul spatiu cu adevarat liber din Romania, Internetul.
UPDATE: Romania protesteaza in strada impotriva ACTA
Protestele NU ACTA sunt asteptate sa izbucneasca simultan si in mai multe orase din Romania. Ziua de 11 februarie a fost aleasa special pentru a protesta impotriva ACTA in majoritatea tarilor din Europa.

Reamintim ca acordul ACTA a fost semnat de catre Romania in secret tocmai in Japonia iar actul asteapta in prezenta sa fie ratificat de Parlamentul European si de catre Parlamentul Romaniei pentru a putea intra in vigoare.

-----


Dupa ce Cehia si Polonia au inghetat ratificarea aordului iar oficialii Sloveni isi cer scuze in public ca l-au semnat, internautii romani anunta ca ies in strada pentru a protesta impotriva ratificarii acordului ACTA.

Oficial, incepand cu 11 februarie internauti din Romania si-au anuntat intentia de a se alatura miscarilor de strada anuntate in intreaga Europa. Temerile acestora sunt legate de faptul ca identitatea lor impreuna cu toate activitatile pe care le desfasoara online vor fi monitorizate strict de catre providerul de Internet la care sunt abonati.

Mai mult, utilizatorii site-urilor specializate in file sharing ar putea fi inchise fara avertismente prealabile, ducand astfel la limitari grave ale libertatii sub masca protejarii drepturilor de autor.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!