HomeStiriOnline › Vi s-a spart contul? Schimbati parola ... de doua ori!

Vi s-a spart contul? Schimbati parola ... de doua ori!

11 iunie 2012 | 09:06
Expertii in securitate informatica au multa treaba zilele acestea dupa ce mai multe site-uri mari au fost sparte iar milioane de parole ale utilizatorilor au luat calea Internetului.
Vi s-a spart contul? Schimbati parola ... de doua ori!
LinkedIn, LastFM, eHarmony, Yahoo! si multe altele sunt serviciile online care au raportat in ultimele saptamani ca milioane de parole ale utilizatorilor au fost furate si distribuite pe Internet. Din acest amalgam de informatie, companiile cu experienta in securitate si specialistii in domeniu nu mai prididesc cu sfaturile.

Unul dintre acestia, Andy Dancer, CTO la Trend Micro declara: „Utilizatorii ar trebui sa schimbe parolele imediat ce au fost instiintati ca li s-a spart contul, iar apoi din nou, atunci cand compania a inteles natura problemei”.

Bogdan Botezatu, analist senior la BitDefender, a spus ca atacul produs asupra LinkedIn a fost oprit si ca schimbarea parolelor cu unele noi este indicata. Totusi, acesta recomanda utilizatorilor care folosesc o parola similara si pe alte site-uri sa le schimbe pentru a se proteja de alte atacuri.

Cu alte cuvinte, daca unul din conturile dumneavoastra au fost sparte iar parola pe care o folositi a fost distribuita pe Internet, este cazul sa o schimabati cat mai des. Mai mult, o companie afectata incearca sa ascunda cat mai mult timp faptul ca a fost atacata si i s-au sustras informatii importante despre utilizatori, deci contul dvs. este cu siguranta expus un timp indelungat.

Din fericire, legislatia UE impune companiilor afectate de atacuri informatice sa trimita notificari catre utilizatori in termen de 48 de ore de la momentul constatarii atacului.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!