HomeStiriOnline › Wikipedia se inchide pentru 24 de ore in semn de protest

Wikipedia se inchide pentru 24 de ore in semn de protest

17 ianuarie 2012 | 11:40
Wikipedia va fi inchis in cursul zilei de maine pentru 24 de ore in semn de protest fata de un proiect de lege anti-piraterie american denumit pe scurt SOPA.
Wikipedia se inchide pentru 24 de ore in semn de protest
Atat SOPA (Actul de Oprire a Pirateriei Online) dezbatut in aceasta perioada de politicienii americani, cat si Protect Act (PIPA) sunt cele doua proiecte care dau drepturi nelimitate producatorilor in fata presupuselor incalcari ale drepturilor de autor prin inchiderea fara avertisment a site-urilor care practica aceste incalcari.

Cele doua proiecte vor schimba fundamental fata internetului in viitorul apropiat iar protestele celor din domeniu incep sa devina din ce in ce mai convingatoare. Wikipedia s-a alaturat unei miscari mai multor site-uri prin inchiderea in cursul zilei de maine a versiunii in limba engleza a sa."Aceasta va fi prima dată in care Wikipedia, verisiunea in limba engleza, a organizat vreodată un protest public de această natura, este o decizie care nu a fost usor luat", a declarat Sue Gardner, director executiv Wikimedia Foundation, intr-o declartie pe site.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!