HomeStiriOnline › Zitec a inregistrat venituri cu 25% mai mari in 2012 si mai multi clienti de pe piata locala

Zitec a inregistrat venituri cu 25% mai mari in 2012 si mai multi clienti de pe piata locala

4 februarie 2013 | 12:29
Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a realizat o cifra de afaceri de 1,4 milioane de euro anul trecut, mai mult cu 25% fata de 2011. La baza inregistrarii acestor rezultate financiare au stat diversificarea liniilor de activitate, precum si majorarea numarului de clienti din Romania.
Zitec a inregistrat venituri cu 25% mai mari in 2012 si mai multi  clienti de pe piata locala

“In 2012 am continuat sa ne dezvoltam ca furnizor specializat de servicii de dezvoltare software si sa diversificam liniile de activitate. De asemenea, experienta noastra a devenit tot mai apreciata si la nivel local si a contribuit la avansul cifrei de afaceri cu 25%, pana la valoarea de 1,4 milioane de euro, cat am estimat la inceputul anului trecut”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Dupa cum adauga acesta, anul trecut, clientii Zitec au provenit in proportie de 50% din strainatate si 50% de pe piata autohtona. Spre comparatie, in 2010, 80% din cifra de afaceri era realizata din proiecte externe.

In ceea ce priveste strategia Zitec de a investi in start-up-uri straine, in special din SUA, Alexandru Lapusan a mentionat ca aceasta a continuat si in anul anterior.

Astfel, in 2012, Zitec si-a majorat investitia in Zipongo cu 100.000 de dolari, ajungand astfel la o suma totala de 170.000 de dolari alocata proiectului care se adreseaza celor care işi doresc un stil de viaţa echilibrat şi adoptarea unei diete sanatoase. In plus, start-up-ul american in care Zitec detine o participatie minoritara a incheiat, in vara trecuta, o runda de finantare de tip Seed, in valoare de peste 1 milion de dolari.

Producatorul local de aplicatii online a sustinut in anul precedent si un alt start-up din Statele Unite, o platforma online dedicata amatorilor de sporturi, numita HuddleHero.com. Lansarea publica a acestei platforme este asteptata in aceasta primavara.

Pe plan local, Zitec a lansat, in 2012, reţeaua de marketing afiliat Zaff.ro, axata pe vanzarea de produse turistice, cum ar fi cazarile la hoteluri, prin intermediul platformei HotelPeeps, pachetele de vacanţe, in parteneriat cu Happy Tour, şi biletele de avion, oferite de Paravion.ro.

“Referitor la obiectivele pe care le avem in acest an precizez continuarea strategiei de crestere si diversificare, dar si realizarea unei noi investitii, de data aceasta intr-un business local care urmareste sa patrunda si pe piata internationala”, a aratat Alexandru Lapusan.

Zitec a incheiat anul trecut cu o echipa cu 15 oameni mai mare comparativ cu 2011, ajungand la peste 60 de specialisti atat in tehnologii open-source, cat si in tehnologii Microsoft. 

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!