HomeStiriOnline › Zvonurile au ravasit Internetul la sfarsit de saptamana

Zvonurile au ravasit Internetul la sfarsit de saptamana

12 septembrie 2011 | 09:21
Asa cum era de asteptat, Internetul a resimtit comemorarea a zece ani de la atentatele de la World Trade Center. Si nu doar atat.
Zvonurile au ravasit Internetul la sfarsit de saptamana
Twitter a fost plin de zvonuri alarmante care anuntau prabusirea unui avion la Ground Zero si moartea fondatorului Apple, Steve Jobs.

Totul a pornit de la un cont NBC News care a fost spart si pe pagina caruia s-a publicat ca un avion a fost deturnat si prabusit intentionat pe locul unde, in urma cu zece ani, se aflau celebrele turnuri.

"Stiri de ultima ora! Ground Zero tocmai a fost atacat. Zborul 5736 s-a prabusit in acest loc, posibil deturnare. Mai multe informatii in curand", au putut citi cei peste 130.000 de abonati ai contului de Twitter.

Al doilea mesaj mentiona ca nici cu zborul 4782 nu se mai poate lua legatura. Postarile au continuat, in incercarea de a sustine aceeasi idee.

Contul NBCNews a fost suspendat pentru o scurta perioada de timp. Postul de stiri si-a cerut scuze pentru situatia creata si FBI a declarat ca a demarat o ancheta.

In spatele atacului se pare sa este organizatia The Script Kiddies, posibil o combinatie de membrii din Anonymous si LulzSec. Tot ei sunt cei care, in urma cu putin timp, au spart contul de Twitter al Fox News pe care au publicat ca Barack Obama a murit.

In acelasi timp, contul CBS News de pe Twitter a postat informatia ca Steve Jobs a murit. Desi si-a cerut scuze repede si a retractat informatia, zvonul a zburat cu viteza luminii pe Internet.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!