HomeStiriSoftware › Android OS, riscant pentru utilizatori

Android OS, riscant pentru utilizatori

13 septembrie 2011 | 12:10
Pozitia liderului este intotdeauna una amenintata.
Android OS, riscant pentru utilizatori
Daca Android se bucura de o gama larga de smartphone-uri si tablete pe care ruleaza, exista si un revers al medaliei: securitatea. Cu atat mai mult cu cat aplicatiile pentru Android sunt mult mai putin controlate decat cele din AppStore, tot mai multi utilizatori de gadget-uri cu Android devin tinta hacker-ilor.

McAfee avertizeaza ca numarul atacurilor asupra telefoanelor cu Android este cel mai mare dintre toate sistemele de operare.

Multe dintre aceste aplicatii au fost descarcate, de-a lungul timpului, chiar din Android Apps, daca este sa ne aducem aminte de scandalul de la inceputul lunii martie, cand 58 de aplicatii au fost retrase din magazin, dupa ce 260.000 de telefoane au fost atacate. Google a incercat atunci sa retraga aplicatiile cat mai discret posibil, ceea ce a starnit si mai multe controverse.

Daca securitatea lui Android este pusa sub semnul intrebarii, lucrurile stau mai bine in cazul lui iOS. Spre exemplu, o analiza din luna mai a aratat ca iPad este una dintre cele mai sigure tablete: ultimele standarde WiFi de securitate incorporate, modalitate de criptare sunt doar cateva dintre aceste argumente.

Insa si mai sigura decat iPad pare a fi tableta de le RIM, BlackBerry Playbook. Atat de sigura, incat guvernul rus a decis sa treaca la utilizarea acesteia, renuntand la iPad. De altfel, Playbook a primit si acceptul de a fi utilizata la Casa Alba.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!