HomeStiriSoftware › Aplicatia saptamanii: Orange Explorer se joaca cu Augmented Reality

Aplicatia saptamanii: Orange Explorer se joaca cu Augmented Reality

29 iunie 2012 | 10:52
Aplicatia Orange Explorer, lansata de Orange, va lasa sa experimentati conceptul de realitate augumentata propunand graffiti virtual in statiile de metrou sau o intalnire de gradul zero cu mamutii recreati virtual de la Muzeul Antipa.
Aplicatia saptamanii: Orange Explorer se joaca cu Augmented Reality
Astfel, pentru expozitia virtuala de graffiti, cei mai cunoscuti artisti urbani din Romania au realizat opt desene ce pot fi vazute cu ajutorul aplicatiei Orange Explorer in statiile metroului bucurestean intre 28 iunie – 15 august. In plus, orice pasionat de graffiti are sansa sa se alature acestei expozitii cu un desen propriu. Tot ce trebuie sa faca este sa intre pe www.nelimiteaza-te.ro/graffiti si sa realizeze un desen folosind aplicatia speciala de graffiti.


Cea de-a doua interactiune face parte din politica de responsabilitate sociala Orange, prin care compania isi propune sa utilizeze tehnologiile de care dispune pentru a atrage cat mai multe persoane in muzee si institutii culturale, punandu-le la dispozitie noi beneficii si facilitand accesul la informatii culturale. Astfel, cu ajutorul Augmented Reality, Orange ofera vizitatorilor Muzeului National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” din Bucuresti o intalnire speciala cu mamutii. Ei pot vedea mamutii cum prind viata, pot interactiona cu ei sau isi pot face poze cu ei.

“Am vrut sa valorificam lumea virtuala asa cum nu a mai facut-o nimeni pana acum, oferind in acelasi timp o demonstratie ca accesul la acest spatiu este simplu si la indemana tuturor. Acesta este doar primul pas, un start pentru alte proiecte care vor imbogati aplicatia Orange Explorer si care au ca scop crearea unui teren nou de divertisment pentru utilizatori.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange Romania.

Aplicatia Orange Explorer este compatibila cu smartphone-uri ce au sisteme de operare cu versiunile Android 2.3 si iOS4. Interactiunea si afisarea elementelor in Augmented Reality folosesc camera telefonului si presupun scanarea unor coduri-markere aflate in locatiile ce pot fi aflate chiar din aplicație.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!