HomeStiriSoftware › Aplicatie similara cu Siri pentru masini

Aplicatie similara cu Siri pentru masini

10 noiembrie 2011 | 12:03
O aplicatie similara cu Siri va fi disponibila, de anul viitor, pe masini.
Aplicatie similara cu Siri pentru masini
Producatorii din industrie si-au manifestat deja interesul de a integra tehnologie cu comanda vocala in masinile care vor aparea pe piata in 2012. Sistemul va permite soferilor sa initieze diverse actiuni in timp ce se afla la volan, precum rezervarea unei mese la un restaurant, dupa cum a declarat un reprezentant al companiei Nuance.

Sistemul de recunoastere vocala este deja utilizat pe cateva marci de masini, printre care si de la Ford si GM, dar in timp ce sistemul de pe Ford este sigurul care cunoaste 10.000 de comenzi vocale, cele mai multe au o limitare la maximum 60 de comenzi.

Producatorii, inspirati de Siri, vor sa duca lucrurile si mai departe acum. In timp ce sunt la volan, soferii vor putea sa comande cina care sa ajunga in acelasi timp cu ei acasa, sau sa isi scuze intarzierea cu un buchet de flori care sa ajunga cu doar cateva minute inainte la destinatie. Sau, de ce nu, sa faca adevarate cumparaturi, sa rezerve mese, bilete de avion sau orice altceva. In plus, sistemul ar trebui sa depaseasca pragul actual, in care adresa de destinatie este introdusa manual, si sa permita dictarea adresei la care se doreste sa se ajunga.

Deocamdata nu se cunoaste compania care a decis sa implementeze sistemul similar cu Siri. Cert este ca, daca au putin noroc si ceva mai multi bani, cei care parcurg regulat distante mari la volanul masinii au sanse acum sa isi faca rost de un partener de discutii. Inteligent, care doar ofera raspunsuri si nu pune intrebari indiscrete.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!