HomeStiriSoftware › Cota de piata a windows XP a scazut sub 50%

Cota de piata a windows XP a scazut sub 50%

2 august 2011 | 15:10
Pentru prima data de la aparitie, cota de piata a sistemului de operare Windows XP a scazut sub 50%. Conform unui studiu efectuat de compania Net Applications, cel mai bine vandut sistem de operare din istoria Microsoft incepe sa piarda dramatic din cota de piata.
Cota de piata a windows XP a scazut sub 50%
Conform firmei specializata in analiza pietei, Windows XP nu numai ca a pierdut suprematia in preferintele utilizatorilor dar si declinul acestuia incepe sa se accelereze de la luna la luna. In continuare, XP-ul era cel mai utilizat sistem de operare din lume, inregistrand inca o cota de piata la nivel mondial de 49,69%, in scadere fata de luna iunie cand inca detinea un procent de 51,13%.

In plin avant se afla Windows 7, care detinea in luna iulie un procent de 27,92% urmat de Vista cu un modest dar deloc de neglijat 9,27%.

Sistemele de operare ale Microsoft cumulau in 2010 un procent de 91,32% din piata mondiala a sistemeleor de operare. Acest procent se afla in declin in acest an, cand produsele Microsoft mai detin 87,6% din piata sistemelor de operare.

Citeste mai multe despre: , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!