HomeStiriSoftware › Eminem omorat de virusii romanesti

Eminem omorat de virusii romanesti

15 iulie 2011 | 12:54
De cateva ore, in casutele de e-mail ale utilizatorilor din Romania soseste un mesaj aparent trimis de un portal celebru de stiri din tara, care anunta ca starul american Eminem a fost ucis in America intr-un atac armat. Mesajul contine si un link catre „stirea completa”, link care insa va directiona utilizatorul catre un fisier infectat.
Eminem omorat de virusii romanesti
Fisierul care este oferit spre descarcare poarta o dubla extensie (eminem.jpg.exe) si are ca iconita o imagine a celebrului rapper american. La prima impresie, fisierul seamana izbitor cu o imagine in miniatura insa, in realitate, e un fisier executabil (o arhiva RAR SFX) ce contine un backdoor (identificat de BitDefender ca Trojan.Zapchast.NBF).


Imediat dupa executie, fisierul instaleaza backdoor-ul, apoi afiseaza un mesaj precum ca stirea a fost o gluma. Cu toate acestea, backdoor-ul ramane activ, urmand sa primeasca instructiuni de la atacator.

Trojan.Zapchast.NBF foloseste aplicatia mIRC pentru a comunica cu creatorul acestuia, un comportament tipic pentru botii de IRC. Aceasta abordare este extrem de asemanatoare cu campania de malware care anunta moartea presedintelui Basescu. De asemenea, laboratoarele companiei BitDefender au identificat mesaje spam care folosesc exact acelasi malware, insa fisierul descarcat se numeste loterie.exe, iar mesajul afisat dupa rulare este „Incercare Necastigatoare”.

Pentru protectia dumneavoastra, va recomandam sa nu descarcati sau sa executati fisiere care vin prin mesaje nesolicitate, indiferent daca acestea sunt atasate la mesaj sau se descarca atunci cand urmati un link.

Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!