HomeStiriSoftware › Google a lansat Android 4.1, denumit Jelly Bean

Google a lansat Android 4.1, denumit Jelly Bean

28 iunie 2012 | 09:21
Google a lansat Android 4.1, ultima versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile. Acesta este cunoscut sub numele de Jelly Bean.
Google a lansat Android 4.1, denumit Jelly Bean
Sistemul de operare va fi disponibil pe smartphone-uri, dar va fi prezent si ca resursa open-source incepand cu mijlocul lunii iulie. Jelly Bean integreaza ceea ce Google numeste "Project Butter", un sistem nou ce ridica performantele sistemului de operare, oferind o viteza mult mai rapida de bootare a sistemului dar si de reactie a acestuia in timpul rularii aplicatiilor.

O alta noutate oferita de Android 4.1 este sistemul NFC care permite de acum sa transferati fotografii sau clipuri video intre dispozitive cu acest sistem de operare prin simpla atingere a acestora intre ele.

Alte imbunatatiri utile ale noului sistem de operare sunt: un dictionar care „invata” cuvintele folosite de utilizator pentru ca apoi sa il ajute pe acesta sa comunice cat mai facil si o interfata mult mai prietenoasa. De exemplu, de acum un widget „tras” pe ecranul principal se va adapta singur la dimensiunea potrivita, astfel incat estetic sa se integreze perfect pentru utilizator.

Google sustine ca pana in prezent au depasit 100 de milioane de activari pentru Android in ultimul an si ca intentioneaza sa depaseasca 400 de milioane in urmatorul an, cu un milion de activari pe zi.

In acest moment exista peste 600.000 de aplicatii disponibile pentru Android ce inregistreaza un total de aproximativ, atentie, 1,5 miliarde de instalari pe luna.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!