HomeStiriSoftware › Microsoft a raportat primele pierderi in 26 de ani de activitate

Microsoft a raportat primele pierderi in 26 de ani de activitate

23 iulie 2012 | 11:27
Grupul american Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, a raportat primele sale pierderi trimestriale de la oferta publica initiala, in luna martie 1986, transmite AP.
Microsoft a raportat primele pierderi in 26 de ani de activitate
Microsoft a precizat că in trimestrul aprilie-iunie 2012 a inregistrat pierderi nete de 492 milioane de dolari, in principal ca urmare a deciziei de a ajusta cu 6,2 miliarde de dolari valoarea companiei de publicitate si servicii online aQuantive, pe care Microsoft a cumparat-o in 2007 in incercarea de a concura cu Google.

In schimb, veniturile trimestriale au crescut cu 4% in ritm anual pana la 18,06 miliarde de dolari. Operaţiunile de publicitate online asigura doar o mica parte din veniturile Microsoft (aproximativ 4%), care sunt asigurate in principal de sistemul de operare Windows si pachetul software Office.

Evoluţia viitoare a Microsoft depinde de succesul noului sistem de operare Windows 8, programat a fi lansat pe data de 26 octombrie, si de o nouă editie a Microsoft Office ce va fi lansata in toamna acestui an.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!