HomeStiriSoftware › Microsoft va lansa patru versiuni de Windows 8

Microsoft va lansa patru versiuni de Windows 8

18 aprilie 2012 | 10:47
Versiunile standard x86 ale noului sistem de operare se vor numi Windows 8, Windows 8 Pro si Windows 8 Enterprise, in timp ce versiunea ARM se va numi Windows RT.
Microsoft va lansa patru versiuni de Windows 8
Windows RT va fi disponibil doar pre-instalat pe dispozitive, ca atare, va exista doar o editie a sistemului de operare in faza de lansare. De asemenea, Windows RT va include optimizare touchscreen, un Microsoft Office inclus si configurat pentru noul sistem de operare precum si PowerPoint sau OneNote.

Spre deosebire de versiunile standard, Windows RT va oferi suport pentru criptarea dispozitivului insa nu va beneficia de serviciile de stocare oferite de Microsoft si nici de tehnologia Windows Media Player.

Pentru utilizatorii x86, Windows 8 Pro este versiunea gandita pentru „profesionistii din domeniul IT sau cu profesii tehnice”, a declarat Microsoft. Versiunea Pro va include caracteristici cum ar fi BitLocker, suport pentru client Hyper-V, sisteme de criptare a fisierelor, management de la distanta si solutii de conectivitate sau politici de administrare a retelelor de calculatoare.

De asemenea, utilizatorii de Windows 7 Starter, Home Basic si Home Premium vor fi capabili sa faca upgrade la Windows 8 sau 8 Pro. Doar utilizatorii de Windows 7 Professional Ultimate nu vor putea face upgrade dacat pentru versiunea Windows 8 Pro.

Cea de a patra versiune a sistemului de operare, Windows 8 Enterprise, este conceputa pentru companii si respecta standardele Microsoft Software Assurance. Aceasta va include toate caracteristicile Pro precum si instrumente suplimentare pentru gestionarea PC-ului, securitatea acestuia dar si „noi scenarii de mobilitare”.

Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!