HomeStiriSoftware › Produsele Microsoft devastate de un virus extrem de periculos

Produsele Microsoft devastate de un virus extrem de periculos

4 noiembrie 2011 | 09:54
Microsoft recunoaste si avertizeaza utilizatorii de Windows ca hackerii au profitat de cateva bug-uri necunoscute pana acum ale sistemului de operare pentru a le infecta calculatoarele cu un virus extrem de perisulos despre care se crede ca este viitoarea amenintare majora din informatica.
Produsele Microsoft devastate de un virus extrem de periculos
Noul virus a fost denumit Duqu si a aparut prima data intr-un raport Symantec spre sfarsitul lunii octombrie. Virusul contine un cod necunoscut pana acum, similar cu Stuxnet, un software malitios care a infectat si a dat peste cap activitatea programului nuclear al Iranului.


Oficialii Microsoft au declarat ca au alocat resurese importante pentru a rezolva problema si a face un update de securitate cat mai rapid pentru utilizatorii sistemului de operare Windows. Virusul este cu atat mai periculos cu cat vizeaza activitatea unor organizatii de interes public, cum ar fi cele energetice, centrale electrice, rafinarii etc.

Symantec crede ca Duqu a fost raspandit initial prin intermediul unor e-mail-uri ce contineau documente Microsoft Word infectate sun forma de atasamente. Odata infectat calculatorul, hackerul poate prelua controlul asupra lui de la distanta si transfera orice informatii vitale de pe el.

Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!