HomeStiriSoftware › Romanii de la Zitec, investitii de 170.000 $ intr-un startup american

Romanii de la Zitec, investitii de 170.000 $ intr-un startup american

23 august 2012 | 13:47
Zipongo, un startup american in care firma romaneasca Zitec detine o participatie minoritara, a incheiat o runda de finantare de tip Seed, in valoare de peste 1 milion de dolari. Pana in prezent, Zitec a investit 170.000 de dolari in proiect.
Romanii de la Zitec, investitii de 170.000 $ intr-un startup american
Lansat in iunie 2011, de catre Jason Langheier, doctor si masterand in Sanatate Publica, proiectul Zipongo vizeaza strict ceea ce inseamna produse alimentare sanatoase cu scopul de a le face mai accesibile din punct de vedere al pretului si, impreuna cu celelalte instrumente, urmareste sa contribuie la sanatatea si forma fizica si psihica a utilizatorilor. 
 
La runda de finantare incheiata de Zipongo au contribuit business angeli si veterani din domeniul tehnologic, din cel al sanatatii si din industria de produse alimentare, printre care se numara Caterina Fake, co-fondator Flickr si Hunch, Larry Berger, co-fondator al companiei Wireless Generation, Peter Dolan, fost CEO al gigantului farmaceutic Bristol Myers Squibb si actual membru al Fundatiei "Partnership for a Healthy America", Dr. Neal Baer, producator al serialului ER (Spitalul de Urgenta), si Kai Huang, co-fondator al Guitar Hero si Blue Goji.
 
Compania romaneasca Zitec, care este unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, se ocupa de dezvoltarea tehnologica a Zipongo si a finantat alaturi de ceilalti investitori proiectul.

Zipongo nu este singurul start-up american in care compania romaneasca detine o participatie. Pana in prezent, Zitec s-a implicat si in compania americana Media Ventures LLC, care detine VideoPublishing.com si Online.tv si in HuddleHero.com, care doreste sa devina platforma de referinta dedicata amatorilor de sporturi de echipa.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!