HomeStiriSoftware › Sistemul de invatamant romanesc inutil companiilor IT

Sistemul de invatamant romanesc inutil companiilor IT

20 octombrie 2011 | 11:19
Sistemul de invatamant autohton este total rupt de realitatea de pe piata muncii, existand un decalaj enorm intre cerintele angajatorilor si bagajul de cunostinte acumulat de absolventi, a declarat directorul general al SAP Romania, Valentin Tomsa pentru Mediafax.
Sistemul de invatamant romanesc inutil companiilor IT
Este poate pentru prima data cand mitul specialistului IT format in scolile cu renume romanesti este daramat din temelii, majoritatea acestora facand anii de scoala doar pentru a avea o patalama la mana cu care sa poata initia o discutie in vederea angajarii, restul de bagaj informational venind din ceea ce studiaza in paralel acasa sau invata de la cunostinte.

"Noi, SAP Romania, dupa ce angajam un proaspat absolvent, trebuie s-o luam de la zero cu pregatirea acestuia. Pe an ce trece, gradul de pregatire al absolventilor este tot mai slab. invatamantul romanesc se degradeaza pe an ce trece", a spus Tomsa.

El a adaugat ca si viitorul aplicatiilor pentru afaceri este unul sumbru pentru 2012.

"Nu va creste nici piata pe care activeaza SAP, nici a altora. Anul 2012 va fi unul foarte dificil pentru economia romaneasca cand vorbim de cresteri de PIB in jurul cifrei de 1%. in acest context, nu putem vorbi de cresteri ale afacerilor", a spus Tomsa.

Cu peste 82.000 de clienti in peste 120 de tari, SAP (Germania) este unul dintre cei mai importanti jucatori mondiali pe piata solutiilor software pentru afaceri.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

De acord

eugen
20 octombrie 2011, 19:19

Total de acord !!!

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!