HomeStiriSoftware › Studiu: Virtualizare, dar sa stim si noi

Studiu: Virtualizare, dar sa stim si noi

5 iunie 2012 | 14:25
Un studiu realizat de compania O+K Research in luna martie 2012 dezvaluie faptul ca mai mult de jumatate din companiile europene nu isi securizeaza infrastructura IT virtuala. La studiu au participat specialisti IT din companii medii si mari, care au deja o infrastructura virtuala sau planuiesc sa adopte una in viitorul apropiat.
Studiu: Virtualizare, dar sa stim si noi
Cercetarea arata ca gradul de adoptare a infrastructurilor virtuale este ridicat. Mai exact, 62% dintre companiile europene sunt in plin proces de implementare sau au implementat deja o solutie de virtualizare pentru servere, 35% au in plan virtualizarea desktop, iar 33% urmeaza sa foloseasca o solutie de virtualizare pentru stocarea datelor. De asemenea, studiul dezvaluie ca business-urile din Europa au o experienta de aproximativ doi ani in folosirea tehnologiilor de virtualizare.

42% dintre specialistii IT care au participat la studiu sunt de parere ca riscurile de securitate din mediul virtual sunt mici sau considerabil mai mici decât cele specifice infrastructurii fizice. in acelasi timp, 36% dintre acestia cred ca riscurile sunt egale pentru ambele tipuri de infrastructuri.

Nivelul de adoptare a unei solutii de securitate specializate pentru mediile virtualizate este alarmant de scazut. 55% dintre companiile europene fie nu sunt interesate de suite de securitate fara agent integrat (agent-less) pentru infrastructuri virtuale, fie sunt interesate, dar nu au in plan instalarea unei astfel de solutii. Numai 18% dintre companii au confirmat ca isi protejeaza mediile virtualizate cu o suita dedicata.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!