HomeStiriSoftware › Symantec prinsa cu mana in buzunarul hackerilor

Symantec prinsa cu mana in buzunarul hackerilor

8 februarie 2012 | 11:25
Compania Symantec incearca sa se disculpe in acuzatia de a fi mituit cu 50.000 de dolari un grup de hackeri pentru a proteja codul sursa al aplicatiei de control la distanta pcAnywhere.
Symantec prinsa cu mana in buzunarul hackerilor
In 2006, codul sursa al aplicatiei respective a fost spart de un grup de hackeri care au amenintat cu distributia acestuia pe Internet. Symantec sustine ca a platit banii, insa nu ca mita pentru hackeri ci in urma negocierilor dintre Politie si hackeri.

O serie de e-mailuri postate online arata ca cererile hackerilor au fost analizate de un pretins angajat al Symantec, ce le propune suma de 50.000 de dolari pentru a nu publica codul sursa al aplicatiei pcAnywhere online.

De asemenea, YamaTough, membru Anonymus si unul dintre presupusii hackeri a postat pe pagina sa de Twitter mesajul: „nu o sa iti vina sa crezi insa Symantec ne-a oferit bani pentru a pastra tacerea”.

Symantec a oferit un upgrade gratuit pentru pcAnywhere in urma acestei povesti pentru a se asigura ca este sigur de utilizat, insa hackerii pretind ca au acces la codul sursa al altor produse din companie, inclusiv pentru Norton Antivirus.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!