HomeStiriSoftware › Topul celor mai periculoase celebritati din mediul virtual

Topul celor mai periculoase celebritati din mediul virtual

13 iulie 2011 | 13:16
Cunoscuta companie romaneasca producatoare de software antivirus, BitDefender, a realizat topul celor mai folosite nume de personalitati mondiale in mesajele de tip spam ce inlcud amenintari informatice.
Topul celor mai periculoase celebritati din mediul virtual
Pe primele locuri in top se afla comediantul si prezentatorul TV Jay Leno, care, conform specialistilor romani, este cea mai periculoasa vedeta in mediul online. Conform analizei BitDefender, numele celebritatii americane apare in peste 25 de milioane de mesaje spam identificate online.

Dupa Jay Leno, pe locurile urmatoare in top se afla Madonna si Camerun Diaz in topul celor mai folosite nume de celebritati pentru raspandirea mesajelor malitioase. De asemenea, in top 10 al celor mai bune nume de personalitati folosite in distributia de mesaje spam sau cu continut malitios se mai afla si presedintele american Barack Obama sau Stephen King.


Analiza BitDefender a mai scos in evidenta faptul ca majoritatea mesajelor se concentreaza pe informatii legate de medicamente si achizitia de pastile, dar promovate prin titluri inselatoare precum „Jay Leno surprins drogat” sau „Femeile lui George Clooney”. Alte nume celebre folosite in promovarea mesajelor de tip spam, dar care nu se află pe primele locuri, sunt David Beckham, Tiger Woods, Miley Cyrus, Meryl Streep şi Kanye West. In mod surprinzator, celebritati ca Oprah Winfrey, Justin Bieber sau Angelina Jolie, care se regaseau anterior in acest top, nu mai constituie subiectul unor astfel de mesaje.

Citeste mai multe despre: , , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!