HomeStiriSoftware › Update de Java fals

Update de Java fals

21 iulie 2011 | 14:15
Pretinsele actualizari software pot fi uneori capcane intinse de catre hackeri pentru a pune mana pe informatiile din PC-ul dumneavoastra. Conform Bitdefender, o noua componenta malware foarte minutios coneputa si ce imita un update fals de Java circula preintr-o multitudine de medii si reprezinta in realitate o platforma ce poate fi utilizata pentru a initia atacuri DDoS.
Update de Java fals
Aceasta nou amenintare pare sa fie in concordanta cu peisajul atacurilor on-line actuale, in special cele revendicate de drupuri de hackeri, cum ar fi Anonymus sau fost organizatie numita LulzSec. Tinta celor doua organizatii sunt companiile mari, iar scopul nu este unul financiar, ci unul moral.

Falsul update Java este de fapt un trojan ce poarta numele Backdoor.IRCBot.ADEQ si este extrem de "contagios" deoarece poate fi descarcat din foarte multe locatii. Malware-ul odata instalat pe PC-ul dvs. Va incerca sa se raspandeasca prin retelele P2P, stick-uri USB, retele locale, MSN sau chiar prin e-mail, daca sistemul are instalat Outlook.

Trojan-ul foloseste mesaje private pentru a comunica direct cu atacatorul, care trimite bot-ului o serie de comenzi, incluzand URL-ul unui website ce este tintit pentru a fi floodat. Atacatorul poate trimite de asemenea instructiuni precise Trojan-ului despre ora, durata si frecventa request-urilor care sa fie trimise de pe PC-ul compromis.

Citeste mai multe despre: , , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!