HomeStiriSoftware › Utilitar gratuit de dezinfectie pentru TDL-4

Utilitar gratuit de dezinfectie pentru TDL-4

5 iulie 2011 | 15:00
BitDefender a pus la dispozitia utilizatorilor un utilitar gratuit de dezinfectie impotriva unei amenintari recente periculoase, numita TDL4. Avand la baza o componenta rootkit, amenintarea ramane ascunsa in sistem dupa infectarea acestuia.
Utilitar gratuit de dezinfectie pentru TDL-4
Mai mult decat atat, cele mai multe solutii antivirus nu vor putea sa identifice aceasta amenintare si deci sa o inlature. Odata executat, TDL4 infecteaza Master Boot Record (MBR), care permite lansarea de cod inainte ca Windows sa se incarce. in acest fel, amenintarea poate intercepta functiile vitale ale sistemului. Rootkit-ul poate infecta atat versiuni de Windows pe 32-biti, cat si pe cea de 64-biti, ceea ce o face mai periculoasa decat alte elemente malware de acest tip.

Amenintarea TDL-4 (existenta inca din 2008) se raspandeste prin intermediul site-urilor pornografice, precum si prin intermediul retelelor ilegale de file-sharing, unde se ascunde sub forma unor fisiere codec sau crack-uri. Mai mult decat atat, infectiile cu TDL-4 au fost detectate si pe computere care in prealabil au fost compromise cu ZeuS, demonstrand faptul ca acesta din urma este responsabil pentru descarcarea si instalarea unui rootkit.

Download the 32-bit version of the tool

Download the 64-bit version of the tool

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!