HomeStiriStiinta › 2,6 gadget-uri per gospodarie in Romania

2,6 gadget-uri per gospodarie in Romania

26 martie 2012 | 12:22
Un studiu global realizat de Kaspersky dezvaluie ca o familie obisnuita din Romania detine, in medie, 2,6 dispozitive cu acces la Internet si capabile sa stocheze o cantitate ridicata de date. Primul loc in studiu este ocupat de Arabia Saudita, cu o medie de 4,3 gadget-uri, urmata de Africa de Sud si SUA, cu o medie de 4, respectiv 3,7. Romania se afla pe ultimul loc in acest top.
2,6 gadget-uri per gospodarie in Romania

PC-ul este cel mai popular echipament IT din Romania – 71% dintre respondenti afirmand ca detin unul acasa. 16,4% dintre acestia sustin ca poseda doua sau mai multe computere desktop. si laptop-urile sunt foarte populare printre romani, 51,5% afirma ca au unul in familie, in timp ce 13,3% spun ca detin chiar doua sau mai multe.

Peste 40% dintre cei chestionati au afirmat ca detin personal un smartphone, in timp ce 9,6% dintre acestia spun ca in familia lor exista doua sau mai multe astfel de dispozitive. De asemenea, in privinta tabletelor, numai 5% dintre participantii la studiu au spus ca poseda una in gospodaria lor. in total, 0,7% dintre gospodariile din Romania detin un set complet de echipamente electronice moderne (PC, laptop, smartphone si tableta).

Toate aceste gadget-uri ofera acces la Internet si sunt folosite pentru comert online, accesarea de retele sociale, verificarea conturilor de mail si vizualizarea de continut online. in acelasi timp, fiecare astfel de echipament este expus la malware si atacuri informatice.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!