HomeStiriStiinta › A fost creata o masina a timpului

A fost creata o masina a timpului

22 aprilie 2011 | 11:01
Oamenii de stiinta din California au creat o masina a timpului.
A fost creata o masina a timpului
 Aceasta se numeste GigaPan Time Machine si este bazata pe o tehnologie dezvoltata de NASA.

Utilizatorii pot privi imagini cu ajutorul carora pot urmari viitorul sau se pot intoarce in trecut. Ei pot lua parte la evolutia unei flori sau chiar la o simulare a formarii universului.

Pentru dezvoltarea GigaPan s-au capturat mozaicuri de imagini la anumite intervale de timp  si a fost format un videoclip de miliarde de pixeli. Specialistii spun ca dispozitivul ar putea fi de ajutor pentru studierea plantelor si a ecosistemelor, o arie de interes pentru intelegerea schimbarilor climatice.
 
Citeste mai multe despre: , , , ,
DEFAULT SYSTEM

Ce parere au cititorii

.

luciana
27 aprilie 2011, 11:17

din descriere nu mi se pare ca e o masina a timpului ci un fel de tv:D

.

francisc
24 aprilie 2011, 11:36

Masina timpului , este impropiu spus, dar initiativa este foarte interactiva si educationala, nu stiu daca s epoate spune ca e mare Masina a Timpului , sau mai ales ei GigaPan. AVand in vedere ca aceste simulari se pot implementa foarte ushor intr-un calculator. Ma rog, bine ar fii sa introduca aceste simularii in studiourile 6d si sa faca ceva mai elaborat decat o "Masina a Timpului".

....

CrysiZ
22 aprilie 2011, 22:12

Deci eu am tinut sa zic in cateva cuvinte ceea ce am inteles eu de pe site-ul oficial al GigaPan(nu imi place sa aberez cand postez ceva...).Daca vrei sa te documentezi si sa imi zici tu exact cum sta treaba chiar te invit:http://timemachine.gigapan.org/wiki/About Eu nu am zis ca este facut pe calculator acest lucru sau altceva,nu am aprofundat chestia asta atat de mult incat sa spun cum si in ce consta.Am precizat ca este un proces(succesiune de actiuni sau de operatii prin care se realizeaza o lucrare).

simularea pe calculator nu e masina timpului!

florentin
22 aprilie 2011, 19:11

@crysis> zice: poti urmari viitorul! De aia e masina timpului! Simularea pe calculator nu e masina timpului:-) O stire care nu face gaura in cer:-)

....

CrysiZ
22 aprilie 2011, 18:37

Cand spune masina a timpului nu se refera la puterea de a calatori in timp....se refera la un proces in care poti vedea o floare crescand timp de o luna intr-un timp relativ scurtcirca 2 min.Procesul fiind dinamic ,poate fi oprit pentru a da zoom la un anumit aspect care te intereseaza pe tine de exemplu cum se dezvolta floare sau frunza(sper ca am fost destul de explicit,daca nu google...).

parca e banc

florentin
22 aprilie 2011, 17:20

Parca e stire de 1 aprilie! Intai avem extraterestri, acum masina timpului. Poate le combinam ca sa ii vedem pe extraterestrii din Nevada inainte sa dea ortul popii.

...

Gabriel33
22 aprilie 2011, 16:14

Foarte bine ca s-a inventat...sa vedem ce o sa se intample in 2012 :)) daca chiar e sfarsitul lumii>:))

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!