HomeStiriStiinta › A fost inventat tatuajul electronic temporar

A fost inventat tatuajul electronic temporar

30 august 2011 | 10:46
Un profesor al Universitatii din Ilinois a anuntat ca a perfectionat primul tatuaj electronic din lume. Chiar daca actiunea acestuia este temoprara nu este cazul sa va bucurati, tatuajul electronic va fi folosit decomdata pentru a monitoriza de la distanta oamenii bolnavi.
A fost inventat tatuajul electronic temporar
Dispozitivul este in esenta un sistem flexibil ce functioneaza ca un implant in piele si care poate transmite informatii despre persoana care il poarta. Acesta se dizolva complet in timp lasand componentele electronice pur si simplu pe piele. Desi forma acestuia poate fi modificata pentru a reprezenta orice vrea purtatorul, pentru moment dispozitivul va fi folosit doar pentru monitorizarea si localizarea de la distanta a bolnavilor in special a celor care sufera de epilepsie si care in acest mod nu mai sunt nevoiti sa poarte electrozi incomozi pentru a preveni atacurile.

Cercetatorii au mers chiar mai departe incurajati de acest prim succes si spera ca in scurt timp vor putea aplica aeste mici device-uri electronice pe diferite organe pentru a le monitoriza cat mai atent activitatea, incercand astfel sa previna disfunctionalitatile acestora.

Mai mult, aceeasi echipa a Universitatii din Ilinois adapteaza "tatuajul electronic" curburii ochiului uman pentru a ajuta la captarea de imagini imbunatatite vizual.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!