HomeStiriStiinta › Aeronavele Double Bubble vor reduce consumul de combustibil cu 70% pana in 2035

Aeronavele Double Bubble vor reduce consumul de combustibil cu 70% pana in 2035

12 aprilie 2012 | 10:18
NASA a prezentat un concept revolutionar de aeronava pentru pasageri care va schimba total fata transportului aerian comercial in doar cativa ani de zile. Mai mult, specialistii NASA sunt dispusi sa lucreze cu companiile producatoare de aeronave pentru a le explica si chiar investi in concepte noi pe baza prototipului pe care il promoveaza.
Aeronavele Double Bubble vor reduce consumul de combustibil cu 70% pana in 2035
Prototipul, o aeronava denumita Double Bubble pe care il puteti admira in imaginea atasatat articolului, va fi capabil sa economiseasca pana la 70% din consumul de combustibil fata de aeronavele actuale. Interesant este faptul ca 50% din reducerea consumului de energie este datorat noului concept de design si nu motoarelor mai eficiente sau a fuselajului mai usor.

Aflata in faza de proiectare, aeronava va fi testata de NASA cu un model la scara ¼ intr-un tunel cu vant subsonic pentru a vedea performantele sale in comparatie cu un 737-800, care este un fel de standard in aviatia civila si comerciala in acest moment. Conform NASA, Double Bubble este un concept n +3 sau mai pe intelesul tuturor, o aeronava care poate fi implementata in maximum trei generatii, deci in jurul anului 2035.

Citeste mai multe despre:
RoBBeRica

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!