HomeStiriStiinta › Albinele ar putea avea sentimente

Albinele ar putea avea sentimente

20 iunie 2011 | 14:50
Albinele sunt primele nevertebrate care exprima pesimism, o trasatura intalnita pana acum doar la animalele "superioare".
Albinele ar putea avea sentimente
Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle. Ei spun ca rezultatele unor studii sugereaza ca albinele "se aseamana mai mult cu vertebratele, decat se credea initial, ele putand dezvolta sentimente".

Cercetatorii considera ca este normal ca animalele sa aiba sentimente pentru a putea lua decizii. in plus este deja cunoscut faptul ca albinele sunt foarte dezvoltate din punct de vedere cognitiv.

Ele pot sa vada in culori, sa miroasa, sa zboare, sa mearga si sa-si menţina echilibrul. Sunt capabile sa zboare la mari distanţe in cautare de nectar, dupa care se intorc la stup si le comunica celorlalte albine drumul cel bun. Ele sunt totodata niste chimişti foarte eficienti, adaugand niste enzime speciale la nectar pentru a face miere. Ele produc ceara, pe care o folosesc pentru construirea si repararea stupilor lor.

Desi cercetari anterioare au aratat ca soarecii si cainii pot fi pesimisti, ideea ca albinele sa dezvolte aceasta capacitate este una controversata.
Citeste mai multe despre: , ,
DEFAULT SYSTEM

Ce parere au cititorii

True

MariaRamona
28 iunie 2011, 18:31

Adevarat , parerea mea mereu a fost ca si albinele sunt inteligente , daca stai sa le privesti putin mai atent poti realiza cu cata dibacie lucreaza si ce simt au de orientare.

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!