HomeStiriStiinta › Americanii vor sa isi construiasca orasul plutitor ca sa scape de legi

Americanii vor sa isi construiasca orasul plutitor ca sa scape de legi

11 mai 2012 | 10:13
Filmele cu James Bond si-au gasit un rival intr-un intreprinzator din Silicon Valley care intentioneaza sa construiasca un oras plutitor cu rostul de a gazdui oameni cu idei de afaceri in domeniul high tech.
Americanii vor sa isi construiasca orasul plutitor ca sa scape de legi
Orasul va pluti in apele internationale, departe de raza de actiune a oricarui guvern. Blueseed este numele proiectului de oras plutitor si aceasta este gaselnita investitorilor americani de a putea angaja pe oricine din intreaga lume, fara a isi mai face griji cu privire la vizele sau permisele de munca.

Locatia orasului plutitor va fi la 12 mile distanta de apele teritoriale americane, iar cei cazati aici vor putea ajunge rapid cu elicopterul sau cu barca in Silicon Valley. Cei care nu au viza de intrare in SUA pot fi cazati aici si lucra ca niste adevarati pirati off-shore ai domeniului tehnologic.


Initiativa investitorilor americani aminteste de infiintarea unui radio pirat in 1960 care pentru ca nu putea functiona pe tertoriul englezesc a ales sa emita de pe un vas aflat in apele din jurul insulei britanice.Revenind la proiectul Blueseed este important sa stiti ca unul dintre primii care si-au anuntat intentia de a investi in acesta este co-fondatorul PayPal, Peter Thiel, care a anuntat ca a fost de acord deja sa aduca un aport de 500.000 de dolari pentru constructia orasului plutitor, in timp ce peste 130 de companii din domeniul tehnologiei au solicitat spatiu pe nava.


Daca totul merge cum trebuie, orasul plutitor este asteptat sa fie lansat in trimestrul al treile din 2013.


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!