HomeStiriStiinta › Aplicatie de la General Motors care te ajuta sa eviti accidentele

Aplicatie de la General Motors care te ajuta sa eviti accidentele

19 octombrie 2011 | 12:56
General Motors anunta ca este aproape de a lansa pe piata un sistem de comunicatii pentru autovehicule ce functioneaza prin intermediul smartphone-urilor si care ar putea preveni pana la 80% dintre accidentele din trafic.
Aplicatie de la General Motors care te ajuta sa eviti accidentele
Sistemul pus la punct de General Motors impreuna cu National Highway Traffic Safety Administration este foarte simplu si extrem de util soferilor prin faptul ca sunt atentionati incontinuu asupra modificarilor din trafic de genul parcarilor in zone neautorizate, franelor bruste ale autovehicolelor ce ruleaza in fata, nefunctionalitatea semnalelor luminoase pe stopurile autovehicolelor din fata etc.

GM testeaza deja sistemul in doua moduri, cu un aparat de conceptie proprie montat pe bord si cu un tip de smartphone conectat la computerul de bord al masinii.


Pe scurt, sistemul se conecteaza la device-urile similare montate pe masinile din trafic cu o raza de actiune de aproximativ un kilometru si comunica astfel toate modificarile din trafic pe bordul masinii pe care o conduceti avertizandu-va, de exemplu, ca trebuie sa franati brusc pentru ca va apropiati de o coloana. De asemenea, echipamentul va comunica si cu aparatele radio fixe de pe marginea soselelor sau din semafoare pentru a comunica soferului din timp ca urmeaza o zona cu restrictii sau ca trebuie sa opreasca la un anumit punct.


General Motors spune ca tehnologia va fi implementata la vehicule in mai putin de un deceniu si va fi de un real ajutor soferilor atat in zone aglomerate cat si in situatii de evitare a unui accident.Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!