HomeStiriStiinta › Apple plateste despagubiri unor taiwanezi pe care i-a furat

Apple plateste despagubiri unor taiwanezi pe care i-a furat

11 ianuarie 2012 | 15:00
Compania Apple este obligata sa plateasca cinci milioane de dolari despagubiri unei companii din Taiwan, ca parte a unui proces pierdut de incalcarea unor brevete legate de sistemele multi-touch pe care compania Elan le avea inregistrate iar compania americana le-a folosit fara acceptul proprietarilor.
Apple plateste despagubiri unor taiwanezi pe care i-a furat
Elan a depus o plangere la International Trade Commission SUA in 2010 prin care pretindea ca Apple a folosit anumite patente in telefoanele fabricate si vandute de companie ce proveneau din portofoliul companiei taiwaneze fara ca aceasta sa fi fost instiintata.

Dupa un an de procese, Apple a ajuns la o intelegere tacita cu Elan despre care surse Reuters afirma ca taiwanezii vor primii cinci milioane de dolari pentru a isi retrage plangerea si acuzatiile. Suma nu este nici pe departe impresionanta pentru o companie precum Apple, interesant este faptul insa ca tot mai multe tehnologii implementate in produsele Apple sunt descoperite ca fiind „imprumutate” de la diferiti producatori mondiali fara acceptul acestora.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!